Zolder.

Project

Werkzolder

Plaats

Haarlem

Periode

2020

Ontwerp

Van Dijk Bouw & Interieur

In het kort.

Dit gezin kwam met de vraag om de zolder van hun jaren 30 woning volledig om te toveren van opslagruimte tot multifunctionele werkplek. Tijdens de intake werden de volgende eisen duidelijk: Er moesten 2 werkplekken gerealiseerd worden, zoveel mogelijk kastruimte en een ruimte om de was te doen. Deze wensen hebben wij vervolgens vertaald in een 3D ontwerp, waarna wij met de realisatie aan de slag zijn gegaan.

We hebben de hoogte goed weten te benutten door een korte vliering te maken. Hiermee hebben we opslagruimte gerealiseerd zonder de hoogte te blokkeren en hebben zo het ruimtelijke karakter van de ruimte weten te behouden. Ook hebben we aan de 2 kopgevels een grote kastenwand geplaatst om zoveel mogelijk opbergruimte te creƫren. De beide werkplekken zijn gescheiden door een wand van houten balken om zo de lichtinval van beide kanten te benutten Er wordt in de ruimte gewerkt, en daarom is er gekozen voor lichte tinten en natuurlijke materialen om zo een fris en energiek gevoel te krijgen.

Een hoop wensen voor een relatief kleine ruimte waar we met een aantal praktische ontwerpkeuzes een erg mooi project van hebben gemaakt met zeer tevreden klanten.

GA MET ONS DE UITDAGING AAN.

Bent u net zo enthousiast als wij?